您当前所在的位置: 首页 -> 新闻事件 -> 学术动态 -> 正文

[学术报告]Comparing Competing Systems: An Extension of the Information Systems Continuance Model

发布日期:2018-05-10  来源:  点击量:

报告题目 Comparing Competing Systems: An Extension of the Information Systems Continuance Model

报告人:Prof. Kwok-Kee Wei

主持人:乔健副教授

间:2018年5月11日 10:00-11:30

点:长安校区管理学院214室

报告摘要:This research examined three comparison processes, which draw on the IS continuance model, the CAC framework, and other theories from adjunctive disciplines. The three comparison processes represent a different assumption of when people begin to compare systems. In the separate comparison process, users develop separate evaluations for different systems. In the cross-effect comparison process, users not only perform the evaluations of the two systems separately but also consider the aspects of its competing system. Lastly, the relative comparison process assumes that users simultaneously evaluate and compare both systems within each psychological construct. The results showed that examining competing systems provides more accurate information than studying single systems.

报告人简介:魏国基教授现任新加坡国立大学持续与终身教育学院院长、新加坡国立大学信息系统与分析系/分析与操作系讲座教授、华中科技大学教育部长江学者特聘讲座教授。他曾担任香港城市大学商学院院长、在其2007至2012年的任期内,据美国德克萨斯州立大学世界前百强商学院统计显示、香港城市大学商学院的研究成果由世界前98位提升至46位。2001年他被选为国际信息系统协会(AIS)理事会主席、2005年获颁该协会院士名衔、2015年获颁该协会终身成就奖(这个奖项用于表彰那些对信息系统的研究、教学及服务做出了突出贡献的信息系统学者)。他兼任过国际权威學術期刊MIS Quarterly高级編輯、Information Systems Research以及很多国际期刊的編輯委员。在ICIS和PACIS国际会议中,他也担任过重要的主席职位。作为一位杰出的教育者,他的博士生遍布在世界顶尖大学中。魏国基教授在权威国际学术期刊和重要国际会议发表论文超过200篇、在社会科学和科学索引中、他的成果被引用超过7450次、h指数高达38、在信息系统领域具有较高的学术威望和影响力。

© 2017- 2019 . All Rights Reserved. 西北工业大学管理学院版权所有. 陕西西安市碑林区友谊西路127号,710072